האם יתכן כי בזכות ארבעה חלקי מתכת קטנים, אוזניות ה׳סולו׳ של ביטס הפכו למוצר פרימיום שמצדיק את תג המחיר הגבוה? אם תשאלו את אייברי לואי (Avery Louie), מהנדס פרוטוטייפ במקצועו בחברת Bolt, האוזניות של ביטס, ״רק נראות יקר״ אך בפועל סך כל הרכיבים מהן עשויות מסתכמים בעלות הפחותה מ-20 דולרים.
במסגרת מדור קבוע בבלוג הרשמי של החברה בה עובד לואי, העובדים נוהגים לפרק לגורמים מוצרי צריכה על מנת לגלות באילו טריקים עשו המעצבים שימוש בכדי להותיר רושם מסויים שלאו דווקא תואם את המציאות. הפעם נטלו עובדי החברה את האוזניות של ביטס שהפכו בשנים האחרונות למותג מוכר, פופולארי ובעיקר יקר.
חומרים זולים ומתכת מיותרת שנועדה להוסיף משקל
אוזניות הסולו ידועות בכך שמרגישות ׳טוב׳; השימוש במתכת מקנה להן תחושה מוצקה, עמידה ובעלת ערך. מסתבר כי מדובר בטריק די ידוע של היצרניות השונות, ובפועל השימוש בחומר זה מינמיליסטי במיוחד; בבדיקה שערך, לואי פירק זוג אוזניות מסוג סולו ומצא כי רק ארבעה חלקים קטנים בהן יצוקים ממתכת, מה שתורם לשליש מהמשקל הכולל של האוזניות (36 גרם מתוך 86 גרם). אותם חלקים היו יכולים באותה המידה להיות עשויים מפלסטיק כמו יתר המוצר ולהציג ביצועים דומים, אך מטרתם היא לגרום לאוזניות להרגיש כי מדובר במוצר יוקרתי ואיכותי, על ידי כך שמוסיפים לו משקל עודף אך חסר חשיבות בפועל.
׳דו״ח הנתיחה׳ מעיד כי החברה מעגלת פינות בכל מקום שהיא רק יכולה; בכדי לצמצם את השימוש בברגים כמה שניתן (למרות שאלו נחשבים לחומר גלם זול), שכן הם דורשים עבודה אינטנסיבית ורפפטיבית, כמעט כל חלקי האוזניות מחוברים יחד באמצעות דבק או לחיצה חזקה.
להערכת לואי, עלות ערכת אוזניות שכזו ללא עבודה או ייבוא מסתכמת ב-16.89 דולר בלבד, אך עובדה זו לא מונעת מביטס למכור בהצלחה את האוזניות הללו במחיר של למעלה מ-199 דולר. כנראה שהמיתוג בו התמקדה החברה הצליח, שכן אלו הפכו לסמל סטטוס בשנים האחרונות, אקססורי אופנתי לכל דבר שרבים מוכנים לשלם עליו מאות דולרים, גם אם לא בהכרח מדובר במוצר איכותי במיוחד.